Perunavelli
Ehtihän sitä olla tuossa hetken aikaa terveenäkin, kunnes uusi tauti iski. Tämä viikko menee kotona lepäillessä. Toipilasajan kunniaksi tein perunavelliä. En ollut tehnyt sitä aikaisemmin ja muutenkin edelisestä perunavellin nauttimisesta oli vierähtänyt pitkä tovi (viimeksi joskus lapsuudessa/nuoruudessa). Ja hyvinhän tuon valmistus sujui! Lopputulos oli varsin mieleinen. Tätä herkkua täytyy tehdä uudelleen. Ja ai niin. Jos joku ihmettelee kuvassa lymyilevää hapankorppua, niin lapsuudesta on jäänyt se tapa, että hapankorppua tulee pilkottua vellin sekaan pieniksi paloiksi niin että ne hiljalleen pehmenee vellin seassa. Nam nam!
Perunavelli
Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi.
Tee niistä vatkaamalla muussi ja lisää sekaan hieman maitoa.
(Itse lisäsin hitusen aromisuolaakin.)
Viimeistele muussi velliksi lämpimällä liedellä. Sekoita muussiin maitoa sen verran, että siitä tulee velliä. Lisää hieman voita ja esim. suolaa tarvittaessa.

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi.
Tee niistä vatkaamalla muussi ja lisää sekaan hieman maitoa.
(Itse lisäsin hitusen aromisuolaakin.)
Viimeistele muussi velliksi lämpimällä liedellä. Sekoita muussiin maitoa sen verran, että siitä tulee velliä. Lisää hieman voita ja esim. suolaa tarvittaessa.
Kommentit
Lähetä kommentti