Siirrettävä ilmastointilaite Trotec PAC 4700 X + AirLock 1000 ikkuna- ja ovitiiviste

Päivitin näitä sivuja viimeksi 2014 ja nyt heti perään 7 vuotta myöhemmin. Tänä aikana meille on siunaantunut ties minkälaisia vempaimia, joista on parempi kirjoittaa tuotearvosteluja muille kiinnostuneille, ketkä meidän tavoin etsii verkosta käyttäjäkokemuksia.




Näin kesähelteiden "helliessä" on korvaamattomaksi apulaiseksi osoittautunut Saksasta tilattu ilmastointilaite Trotec PAC 4700 X. Laite tilattiin kesänä, jota kutsun Trump-kesäksi, eli porotuskesänä 2018 jolloin Putin ja Trump pitivät huippukokoustaan täällä Helsingissä. Hiki virtasi niin kotioloissa kuin herrojen kabineteissa. Ilmastointilaitteet oli loppu Suomen kaupoista, joten piti tilata ihan ulkomailta asti.

Hankinnan jälkeen laite on ollut enemmän tai vähemmän käytössä aina kesäaikaan. Näin kesän 2021 kuumuudessa se on jälleen osoittanut ylivertaisuutensa. Kiviseinäinen kerrostaloasunto kaupungin keskellä on kuin sauna, varsinkin pidempien helleputkien lämmittäessä rakenteet ah-niin-kuumiksi.
Tämä Trotec PAC 4700 X malli (ei enää myynnissä) maksoi AirLock 1000 ikkuna-ja ovitiivisteen kanssa n. 600€ (ja kotiinkuljetus n. 50-60€ siihen päälle). Laite on tarkoitettu isomman neliömäärän viilentämiseen kuin mitä meidän asuntomme on, mutta halusimme järeän laitteen, joka varmasti suoriutuisi tilanteesta kuin tilanteesta.

Tällä Trotecin siirrettävällä ilmastointilaitteella olemme viilentäneet lähinnä talon kuumaa puolta eli olohuonetta. Emme aluksi asentaneet parvekkeen oveen erillistä tiivistettä, vaan heitimme putken oven suusta parvekkeelle (parvekkeen ovi sen verran auki, että putki mahtui siitä) ja laite pöhisemään. Käyttö rajaantui olohuoneeseen siksikin, että olemme tässä blogitauon aikana hankkineet kissan, jonka emme soisi karkaavan. Jos laite on päällä olohuoneessa, pysyy olohuoneen sisäovet visusti kiinni, ettei kissa pääse ihmettelemään ulkomaailmaa.

Olemme käyttäneet laitetta vähän kelien mukaan. Välillä tehty vaan pienet pikaiset muutaman tunnin viilennykset, tai isompien helteiden aikana annettu Trotecin pöhistä surutta läpi päivän. Emme ole jättäneet laitetta öisin päälle, vaikka sekin olisi mahdollista. Jos tällaisen sijoittamista harkitsisi makuuhuoneeseen, pitää laite sen verran kovaa ääntä, että en usko, että pienimmälläkään viilennysasennolla ja korvatulpilla pystyisi sen melussa nukkumaan.

Tänä kesänä päädyimme lopulta asentamaan parvekkeen oveen mukana tulleen ikkuna- ja ovitiivisteen, joka muutaman päivän käytön perusteella vaikuttaa hyvältä. Nyt kissankaan ei tarvitse olla osan aikaa teljettynä muuhun osaan asuntoa, vaan voi kulkea vapaasti myös olohuoneessa. Samoin viilennys alkaa pikkuhiljaa levitä myös muualle. Emme ole tarvinneet Trotecin viilennysvaikutusta muualle asuntoon, sillä makuuhuoneessa on toinen, samaa virkaa ajanut joskin n. 20 vuotta vanha kone, joka on tosiaan vanha, eikä lähimaillekaan näin tehokas. (Kyseinen vanha laite tuli viime viikolla tiensä päähän ja odotamme sinne puolelle asuntoa parhaillaan uutta tilalle. Ehkä siitäkin tulee joskus tuotearvostelu, kunhan saamme sen ja pääsemme kokeilemaan!)

Trotec on ollut kyllä ylivertainen – varsinkin kun meillä on tuo toinen vanha peli johon sen toimintaa on voinut verrata. Trotec todellakin viilentää ja useita asteita, vanha ei pysty tekemään sitä jos ulkona on tarpeeksi kuuma. Ja mikä ihanaa, Trotec kuivattaa kosteaa ilmaa ja haihduttaa lauhdevettä itsestään ulosmenoilman mukana. Tänäkin kuumana kesänä kun olemme tarkistaneet keruuastian, ei sieltä ole tullut kuin muutama tippa vettä (ja vanhasta tulee muutaman päivän ja pienen käytön jälkeen vettä yleensä melkein litra!).

Isohan tuo laite on ja ruma, mutta kun on kyse säädyllisen sopivan asteisesta elinympäristöstä, niin laite voisi olla vaikka tummanruskea ja kaksimetrinen ja olla kesän ajan keskellä olohuonetta, jos se vaan helpottaa ihmiseloa. Kesähelteiden päätyttyä laite vaan kaappiin tai muuhun varastoon odottamaan seuraavia helteitä.

Trotec on saksalainen yritys, joka valmistaa erilaisia ilmanvaihtoon liittyviä laitteita. Heiltä löytyy myös suomenkieliset kotisivut ja asiakaspalvelu. Tämä meidän malli on kuluttajamallistosta, mutta laitteita löytyy vaativampaankin käyttöön. Lisää tietoa täältä.

Tekniset tiedot: Jäähdytysteho 4,7 kW / 16.000 Btu



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Candles-kynttilälaatikko

Kaunis "Happiness is Homemade"

Wilfa HUE-6B ilmankostutin