Lehtipihviä paahtoleivällä

Aviomies kysyi sunnuntai-illan ratoksi, että olisikohan meillä jotain kivaa iltapalaa. Minulta ehti jo päästä ärräpäät suusta, sillä moinen oli tyystin unohtunut kauppareissulla käydessäni. Ensimmäinen reaktio oli siis: jääkaappi "tyhjä" ja pakastimessa "ei mitään viisasta". Mutta ei pitäisi luovuttaa niin helposti. Kun aloin luetella miehelleni jääkaapin antimia, hän ideoi itselleen seuraavanlaisen iltapalan, jonka allekirjoittanut valmisti. Ja pääraaka-aineet olivat edellisten päivien "tähteitä". Meille käy usein niin, että ruoalta ylijääneet ainekset jää jääkaappiin lojumaan, unohtuu sinne kun seuraavana päivänä syödäänkin jo jotain muuta ja päätyy myöhemmin biojäteastiaan. No onneksi nyt ei käynyt niin! Alla kuva tuotoksesta. Itsellä ei tietoa mausta kun en syönyt, mutta ainakin miehelle kelpasi.

Lehtipihvi paahtoleivällä

-paahtoleivän siivu
-Pirkan aurinkokuivattutomaatti/mozzarella-sulatejuustoa
-paistettu kananmuna (mies haluaa sitä kaikkeen mahdolliseen)
-pari juustosiivua (jotka mukavasti suli pihvin ja kananmunan lämmöstä)
-pari päivää sitten minulta valmislehtipihvirasiaan jäänyt toinen lehtipihvi (tähän puolitettu ja paistettu)
-valkosipulimaustevoita
-vähän mausteita sinne tänne
-lisukkeeksi yhden kotisaaremme ravintolan salaattipöydän antia (haimme sieltä edellisenä päivänä pizzat ja mukaan sai rasiallisen salaattia, josta ei silloin syöty kaikkea)

Tarjotin Ikeasta (ei näkynyt olevan enää tarjolla tätä kuosia). Ja lautasena Iittalan Satumetsä (22cm). Aikamoinen väripläjäys - hyvä kun lautasen reunoja erottaa!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Arabian 140-vuotisjuhlavuoden lautassarja

Wilfa HUE-6B ilmankostutin

Candles-kynttilälaatikko