Tortillojen huumassa


Ruokarajoitteinen minäni yrittää aina silloin tällöin avartaa horisonttiaan ja keksiä jotain uutta, erilaista syömistä. Tärkeällä sijalla on ruoan helppolaittoisuus ja raaka-aineiden saatavuus ja käytettävyys. En halua joutua ostamaan mitään erikoisempaa raaka-ainetta, jota menee vaikka isosta pussista ruokalusikallinen ja loput jää kaapin perukoille unohduksiin kun sitä ei voi käyttää muuhun ruoanlaittoon.

Jokunen aika sitten keksin valmistaa tortilloja - en ollut koskaan aiemmin syönyt niitä! Kaikkiruokaista miestäni tällainen vaihtelu virkisti ja nyt ollaan innostuttu niistä niin, että olen valmistanut niitä meille parin viikon välein. Erinäisistä täytemahdollisuuksista olemme muokanneet itsellemme sopivan vaihtoehdon:

*tortillapohjia (testattu vain #1 ja tykätty, pohjan koko ja kappalemäärä pussissa ollut sopiva kahdelle ateriakerralle)
*jauhelihaa (johon lisätty tacomausteseosta: esim. #1, #2 tai #3 - suosikkimme 2, ei liian voimakas)
*jäävuorisalaattia
*tomaattia
*kurkkua
*tacokastiketta purkista
(käytetty vain #1 ja tykätty, myös pitkä säilyvyysaika 2-4 vkoa jääkaapissa on plussaa, sillä purkista riittää useammalle ateriakerralle)

Välillä meillä on ollut myös joko kermaviiliä tai ranskankermaa, johon on sekoitettu eri makuisia mausteseospusseja (esim. #1). Tarkoituksena on lisätä jossain vaiheessa myös mahdollisesti riisiä, sipulia ja vaikka ananasmurskaa. Myös tortillapohjien valmistaminen itse houkuttaisi. Tällä hetkellä aion kuitenkin tyytyä kaupan tarjontaan niiden osalta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Candles-kynttilälaatikko

Kaunis "Happiness is Homemade"

Wilfa HUE-6B ilmankostutin