Toscakakku

Aviomiehelläni oli viime viikolla synttärit, mutta ei niitä juhlistettu sen erikoisemmin. Leivoin kuitenkin jotain viemistä hänen työpaikalleen - nimittäin toscakakun! Monet vuodet kieltäydyin maistamasta sitä, kunnes kerran uskaltauduin ottamaan palan ja ai että. Harmitti kovasti, kun oli mennyt useampi vuosi hukkaan. En tajunnut kuinka hyvää se voisi olla! No tätä kuvan tekelettä en päässyt maistamaan, vaan se meni ns. parempiin suihin. Ehkä pian pitäisi tehdä kakku kotonakin nautittavaksi...

Toscakakku

3 munaa
1.5 dl sokeria
150 g voita (sulata, jäähdytä)
3 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
3 rkl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sen joukkoon kevyesti sekoittaen nuo muut ainekset.
Korppujauhota vuoka ja laita kakku uuniin 175 asteeseen 25 minuutiksi. Aloita kuorrutteen teko ennen kakun ulosottamista uunista (esim. 5 minuuttia ennen).

Kuorrutus: (tein tämän x2, sillä silloin kuorrutetta tulee mielestäni juuri sopivasti)
50 g voita
50 g mantelilastuja
0.5 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa

Sekoita ainekset kiehauttaen ne kattilassa muutaman minuutin ajan. Kun kakku otetaan uunista puolikypsänä 25 minuutin kohdalla, lisää uunin lämpö 200 asteeseen. Laita kuorrutus puolikypsän kakun päälle ja anna sen olla uunissa vielä kymmenen minuuttia (tai vähän sen mukaan miten päällinen muuttuu sopivan kullanruskeaksi).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Arabian 140-vuotisjuhlavuoden lautassarja

Wilfa HUE-6B ilmankostutin

Candles-kynttilälaatikko